Balvu Mākslas skolā top grāmatiņa „Pirmais un vienīgais pilnīgi patiesais stāsts par Balvu vilku”

Kategorija: Aktualitātes Publicēts Pirmdiena, 20 Oktobris 2014

Piektdien, 17.oktobrī, Balvu Mākslas skolas audzēkņi, Grāmatu svētku ietvaros, kas Balvos notiek jau ceturto gadu, tikās un radoši darbojās kopā ar ilustratori Gundegu Muzikanti. Māksliniece jau 20 gadus darbojas grāmatu grafikā, veidojusi ilustrācijas un grafisko dizainu vairāk nekā 20 grāmatām bērniem, vairākām mācību grāmatām, bukletiem, plakātiem, kalendāriem, firmu logo u.c.
Tikšanās laikā ilustratore stāstīja, kā top bilžu grāmatas, izpētot dažādas ilustrācijas tehnikas (zīmuļu, akvareļu, kolāžas un 3D).

Radošajā darbnīcā tapa grāmatiņa „Pirmais un vienīgais patiesais stāsts par Balvu vilku”. Mākslas skolas audzēkņi iejutās gan rakstnieka, gan ilustratora lomā, kopīgi sacerot stāstu un zīmējot ilustrācijas vienreizējai grāmatiņai.
Grāmatas saturs lasītājiem atklāj, ka Balvu vilciņš ir baņķieris, gleznotājs, jātnieks, biznesmenis, sportists, kino režisors, dziedātājs, dārznieks, ceļotājs, dakterītis, futbolists, pavārs („Vilciņš pavāriņš ļoti labi gatavo ēst. Vilciņa mīļākais ēdiens ir visādi pagatavoti zirņi. Tā kā vilks ir ļoti spēcīgs, tas daudz ēd gaļu un uz saldumiem neskatās. Mūsu vilciņš ir ļoti gudrs un zin ap 1000 receptēm no galvas!” /Samanta Dzergača/). Grāmata ir neparasta ar to, ka katrs zīmējums un stāsts ir ar noslēpumu, ko skatītājs var aplūkot kā īpašu vilciņa dārgumu.

001 kopbilde.jpg01.JPG02.JPG03.JPG04.JPG06.JPG07.JPG08.JPG09.JPG

 

Skatīts: 18793