Balvu Mākslas skolas audzēkņu animācija filmiņas festivālā „Baltica 2012”

Kategorija: Aktualitātes Publicēts Ceturtdiena, 05 Jūlijs 2012

Balvu Mākslas skola ar 2 nelielām animācijas filmiņām piedalās Festivāla Baltica 2012 filmu programmā. Filmiņas kopā vēl ar 2 skolām demonstrēs Rīga kinoteātrī "Splendid Palace," un Madonā.
Balvu Mākslas skolā pirmā animācijas filmiņa tapusi 2005. gadā sadarbībā ar animācijas studiju „Dauka”. Sākumā iedrošināja, palīdzēja un dāsni dalījās ar zināšanām animators Dzintars Krūmiņš. Balvu Mākslas skolā katru gadu tiek veidotas animācijas filmiņas, ar bērniem strādā skolotājas Rudīte Liepiņa un Anita Putniņa.
Skolas audzēkņi projektā iesaistījās pēc Kultūrizglītības un nemateriālā mantojuma centra uzaicinājuma. Dalība projektā bērniem ļāva iepazīt ārzemju grupu no ASV “Cripple Creek Cloggers” dejotās tradicionālās dejas ar kāju klaudzināšanu. Tādēļ tika izvēlētas dažādas kurpītes, kuras dejo.
Bērni vēlējas radīt arī animācijas filmiņu veltītu Latvijai. Domāja sižetu un tēlus. Radās animācijas filmiņa „Vasariņu ganos gāju, dziesmas tinu kamolā”. Šoreiz ar padomu palīdzēja Ilze Ruska. Rezultāts ir īss, taču darba process ļāva apzināties cik daudzveidīgs ir katras tautas, valsts nemateriālās kultūras mantojums un tradīcijas. Apzināties, ka tās ir vērtības, kuras dara mūs katru īpašu un ka tās ir jāsargā.
Balvu Mākslas skolas animācijas filmiņas veidoja:

Animācijas filmiņu „Gloggers” veidoja skolotāja Rudīte Liepiņa un audzēkņi:
Artjoms Ivanovs, Dairita Magone, Dārta Stivriņa, Raivis Dupužs, Rēzija Puško, Vladislava Šņigirova. (bērnu vecums 12 gadi)
Animācijas filmiņu „Vasariņu ganos gāju, dziesmas tinu kamolā” veidoja skolotāja Rudīte Liepiņa, un audzēkņi: Džūlija Apine, Helēna Ķikuste, Karīna Ločmele, Justīne Laicāne, Madara Lapse, Una Markus.(bērnu vecums 12 gadi)
Skolotāja Anita Putniņa un audzēkņi: Raina Bankova, Asnāte Mežale, Anta Romanovska, Zaiga Zaharāne, Ilze Romanovska.(bērnu vecums 15 gadi)

Festivāla "Baltica 2012" filmu programma

Skatīts: 19068