Bērni un jaunieši radošajās darbnīcās gatavosies izstādei „Dziesmu svētku ceļš”

Kategorija: Aktualitātes Publicēts Ceturtdiena, 07 Februāris 2013

Šovasar Dziesmu un deju svētku laikā notiks neparasta tēlniecības izstāde „Dziesmu svētku ceļš”. Tās autori būs bērni un jaunieši, kuri attēlos Dziesmu un deju svētku daudzveidīgās norises, vidi, svētku dalībniekus, veidojot neliela izmēra skulptūriņas no baltā māla.
Gatavošanās izstādei notiks radošās darbnīcās 15 vietās Latvijā - mākslas skolās Valmierā, Ādažos, Cēsīs, Inešos, Ķekavā, Ogrē, Liepājā, Ventspilī, Bauskā, Balvos, Baltinavā, Talsos, Mālpilī, Siguldā, Mazsalacā. Darbnīcu dalībnieki būs Latvijas mākslas skolu audzēkņi un pedagogi.
Balvos darbnīca notiks Balvu Mākslas skolā 15. aprīlī
Martā un aprīlī jaunie mākslinieki - tēlniece Liene Mackus, scenogrāfs Artūrs Arnis, keramiķe Elīna Titāne, tēlniece Dace Brakmane dosies uz šīm vietām, lai iepazīstinātu bērnus un jauniešus ar Dziesmu un deju svētku ideju, izstādes ieceri un vadītu skulptūriņu veidošanas procesu.
Darbnīcu noslēgumā izveidotā izstāde būs apskatāma Dziesmu un deju svētku laikā u/v Centrs galerijā Rīdzenes ielā - vietā, kas pieejama gan Svētku dalībniekiem, gan viesiem un nejaušiem garāmgājējiem. Izstādi kā vienotu vēstījumu veidos vairāki „personīgie stāsti” par 15 atšķirīgām tēmām saistībā ar Dziesmu un deju svētkiem. Tajā tiks attēloti svētku gatavošanas notikumi, Dziesmu svētku izcelsme un svētku process.
Radošās darbnīcas organizē XXV Vispārējo latviešu Dziesmu un XV Deju svētku organizators Latvijas Nacionālais kultūras centrs.
 

Skatīts: 18130